Papağanların vücutlarındaki en güçlü noktaları gagalarıdır. Kimi papağan türlerinde, tırnaklarından daha güçlü ve daha çok kullandıkları bölgeleri gagaları olmaktadır. Kemirgenler grubunda olmasalar da, sürekli olarak gagaları ile kemirmekten çok hoşlanırlar. Eğer kafes ortamında besliyorsanız, bu durumda sürekli olarak gagalarını kafesin demirlerine vuruyor olabilirler. Bu da, onların gagalarının kanamasına neden olabilir.
İşte bu yüzden eğer aşırı derecede ve durmayan bir kanama var ise; öncelikle temiz bir bezle burun noktasından aşağı doğru gelecek şekilde ve papağanı rahatsız etmeyecek şekilde, bağlamanız, iyi bir müdahale olacaktır. Eğer bu şekilde bir süre sonra durursa, daha önce temin ettiğiniz papağan yara kremini de kullanabilirsiniz. Ancak kesin bir işlem yapmadan önce veteriner hekiminize danışmanız gerekebilir.
Bazen, ne kadar da gagasından geldiği düşünülse de, aslında bu durum ağızlarından ya da burunlarından kan geliyor olabilir. İşte bu yüzden, bunun altında yatan nedenleri siz kendiniz anlayamayabilirsiniz. Ve bu durumda, herhangi bir işlem yapmadan önce lütfen en kısa sürede veteriner hekiminize danışıp, gerekirse ona göre müdahale ediniz.
Sultan papağanım her nedense kendi gagasını törpülemiyor. Biz kendimiz yapmak zorunda kalıyoruz. Gagasını keserken biraz fazla kestik sanırım. Kanadı, kanın durması için ne yapmalıyız.
Aynı durum bendede oldu veterinere götüreceğim
Hala yaşıyor dimi
Gagasini kestim fakat düz olarak kanadı birşey olurmu ne yapmamız gerek
Merhaba gagasını kestikten sonra ne durumda şu an papağanınız
Sultan papağanın gagasini biraz fazla kestim kanadı ne yapmalıyım